لاغری،چاقی، روشهای لاغر شدن، روشهای چاق شدن،چگونه لاغر شویم،بدن زیبا،زیبایی اندام،

 zibaweb.com  زیبا وب ،سایت مفید پسران و دختران ایرانی 

کلمات کلیدی:لاغری،چاقی،افزایش وزن،وزن ایده آل،اختلالات هورمونی،برنامه غذایی،کمبود وزن،چاق شوید،لاغر شوید،چگونه چاق شویم،چگونه لاغر شویم،زن جوان،کم تحرکی،بدن ضعیف،اشتها،عضلات،رژیم غذایی،بیماری لاغری عصبی،استرسها،افسردگی،قرص های لاغر کننده،فشار های عصبی،بیماریهای گوارشی،عوامل لاغری،سیپرو هپتادین،ورزش،نرمشهای منظم،احساس کسالت،بدنسازان،ورزشکاران،فوتبالیست ها،زیبا،بدن زیبا،مطالبی در مورد چاقی و لاغری،

(لاغری ، لاغری، لاغری )چگونه لاغر شویم؟<------       !؟       ------>چگونه چاق شویم؟( چاقی چاقی چاقی)                                         



لاغری  و  چاقی

ما همیشه فکر می کنیم چاقی، مشکلی است که بر طرف کردن آن سخت است در صورتی که بسیاری از افراد مبتلا به لاغری هستند وافزایش وزن برای آنها مشکل تر از کاهش وزن یک فرد چاق است هر کس با مشخصات فیزیولوژیکی که دارد، در یک محدوده وزنی ، سالم است . اگر چاق تر از آن شود دچار اضافه وزن شده و در معرض ابتلا به بیمارهای مزمن قرار می گیرد ؛ اما کمبود وزن هم خطر زاست . هر چه وزن فرد با حد پائین سلامتی فاصله بیشتری داشته باشد ، خطر ابتلا به بیمار هایی که موجب مرگ زودرس می شوند ، بیشتر است . او توان کافی برای انجام فعالیت های روزانه را ندارد و بیشتر اوقات احساس ضعف می کند. وزن ایده آل ، بر اساس قد انسان و سن یک فرد و شرایط جسمی او محاسبه می شود . او در این وزن نه لاغر و نه چاق و از اندام متوسطی برخوردار است. هدف کلی رژیم های چاقی و لاغری ، رسیدن به این وزن ایده آل است که فرد ، با داشتن آن از سلامتی کامل وبدن زیبا برخوردار می باشد .
www.zibaweb.com

دلیل لاغری چیست؟
این اولین سؤالی است که یک فرد لاغر باید از خود بپرسد. مشکلاتی چون پرکاری تیروئید و اختلالات هورمونی، ناراحتی روحی که تأثیر مستقیم بر غذا خوردن فرد دارد و تنهایی ، همه می توانند دلایل تأثیر گذاری باشند وجود انگل در روده ها و یا بیماری های عفونی دوره ای هم دلایل دیگری برای لاغری مفرط است . با شناسایی دلیل خیلی راحت تر می توان برای حل این مسئله اقدام کرد ، دراین صورت راه درمان را می شناسیم و موانع را یکی یکی از سر راه بر می داریم

قدم بعدی، برنامه غذایی درست است.
اگر احساس می کنید که لاغر هستید و نیاز دارید چند کیلو گرمی اضافه کنید، راه حل این نیست که فقط به خوردن غذاهای پرچرب و شیرین اقدام کنید . با چنین راه حلی فقط چربی های ذخیره ای بدنتان را افزایش داده اید.

مرحله اول،
با انجام فعالیتهای ورزشی و نرمش های منظم ، نیاز بدن به انرژی افزایش می یابد و این 2 حسن دارد.
اول اینکه؛ اشتها شما به غذا خوردن بیشتر می شود و احساس کسالت شما از بین می رود.
دوم اینکه؛ غذایی که می خورید در بدن شما ، صرف ساخته شدن عضلات می شود. کم تحرکی موجب تحلیل عضلات شده و دراین صورت فرد حتی قدرت ندارد فعالیت های روزمره مثل بالاوپائین رفتن از پله را انجام دهد، اضافه کردن چربی به این بدن ضعیف هیچ فایده ای نخواهد داشت . یک فرد مسن و فرتوت عضلات تحلیل رفته ای دارد اما فرد مسن و چاق با فعالیت کم و همان میزان عضله ، باید وزنی حدود دو برابر را حمل کند...


مرحله دوم،
افزایش انرژی ِ دریافتی است. یک زن جوان و سالم روزانه به 2000 کیلو کالری و یک مرد جوان و سالم به 2200 کیلو کالری انرژی نیاز دارد . یک برنامه غذایی تأمین کننده 2000 کالری ، به شرح زیر است:
صبحانه ساعت7 صبح: 1 لیوان شیر پرچرب + 60 گرم غلات صبحانه ویتامینه + 2 قاشق چایخوری عسل که به شیر و غلات اضافه شود. ساعت 10 : یک لقمه نان و پنیر که به اندازه 2 کف دست نان و 30 گرم پنیر (1 قوطی کبریت) و 1 عدد گردواست: میان وعده مناسبی در بین کار یا زنگ تفریح کلاس خواهد بود .

نهارساعت 12: زرشک پلو و مرغ که برنج آن 15 قاشق است و با یک قاشق غذا خوری روغن مایع پخته شده ، مرغ به اندازه130 گرم گوشت داشته باشد(یک ران کامل) ، به علاوه 1 کاسه ماست پر چرب ( 240سی سی) ، 2 عدد خیار و یک گوجه ریز شده به عنوان سالاد در کنار غذا با یک قاشق مربا خوری سس مایونز و 1 قاشق مربا خوری روغن زیتون.

عصرانه ساعت 4: چای و یک عدد شیرینی یا 3 تا 4 بیسکویت ترد.

ساعت6: 1 لیوان آب میوه طبیعی یا یک عدد میوه.

شام ساعت5/8: یک آش استثنایی ، دارای 1 لیوان حبوبات پخته + 30 گرم گوشت+ نصف لیوان سبزیجات پخته+ نصف لیوان رشته پخته. ( این چیزی است که شما باید بخورید و می توانید مقادیر آنرا به تعداد افراد خانواده چند برابر کنید.) یا
ماکارانی دارای نصف لیوان ماکارانی پخته ،60 گرم گوشت چرخ کرده + یک سالاد کاهوی استثنایی ، دارای 1 لیوان کاهو، خیار و گوجه فرنگی ریز شده که نصف لیوان لوبیا سفید پخته نیز به آن اضافه شده است. (برای شام دو انتخاب دارید هر کدام را که دوست دارید بخورید)

قبل از خواب: یک عدد میوه.

یک رژیم غذایی مناسب برای کسی که قصد دارد وزنش را افزاش دهد باید به گونه ای باشد که از همه گروههای غذایی به اندازه مورد نیاز میل کند و سعی نماید در هر وعده ، از همه گروهها بخورد - نان و غلات ، میوه ها ، سبزی ها، گوشت و حبوبات ، شیر و لبنیات - مثلاً ناهار تنها نانو یک تکه کباب نخورد بلکه به همراه آن سبزی یا سالاد و ماستیا دوغ میل کند

نکاتی که باید رعایت شود....
1. برنامه غذایی یک روزتان را با ذکر ساعت بنویسید و آنر با برنامه غذایی که داده شده است تطبیق دهید . چقدر کمتر
می خورید؟ فاصله غذاهایتان چقدراست؟ سعی کنید هیچ وعده ای را حذف نکنید . هیچ کاری مهم تراز سلامتی تان نیست پس خودتان را عادت دهید سر ساعت غذا بخورید.

2. اگر واقعاً نمی توانید زیاد بخورید ، از مواد غذایی کم حجم و پر کالری در فواصل غذاهایتان استفاده کنید. مغزها چون فندق ،
بادام و گردو خوراکی هایی خوشمزه، مفید و پر کالری هستند. چند عدد بیسکویت کرم دار، یک تکه نان سوخاری و پنیر خامه ای یا یک بستنی میوه ای خامه دار، انتخاب های خوبی هستند.

3. اگراستخوان بندی ظریفی دارید لازم نیست سعی کنید حتماً به وزن ایده آل برسید و خودتان را آزار دهید، حتی اگر در محدوده سلامتی هم باشید برای شما خوبست.


بیماری لاغری عصبی(Anorexia)

توضیح مختصری راجع به بیماری آنورکسیا به شرح زیر است: این بیماری به دلیل ترس فرد از افزایش وزن ایجاد شده و فرد دچار
لاغری مفرط می شود، ازخوردن غذا امتناع می کند و یا غذا را خورده اما عمدتا بر می گرداند. این افراد معمولاً تصویری نادرست از اندام خود دارند . همیشه خیال می کنند چاق بوده و به اندازه کافی لاغر یا خوش اندام نیستند . دلیل آن رواج تبلیغاتی ِ اندامهای باریک و فشارهای عصبی در جامعه است . مبتلایان به آنورکسیا مدت طولانی خود را گرسنه نگه می دارند . ملین ها یا قرصهای لاغر کننده مصرف می کنند، وعده های غذایی را حذف می کنند، عصبی اند و بی خوابی دارند.
آنها حساس و زود رنج می شوند، مبتلا به افسردگی شده و قابلیت باروری را از دست می دهند و در نهایت نیز به بیماری های قلبی و دیگر بیمارهای مرگ بار مبتلا خواهند شد . این افراد باید به متخصصین ارجاع داده شوند . چون درمان آنها در بسیاری از موارد تنها با مصرف مواد غذایی امکان پذیر نیست.

http://daneshnameh.roshd.ir


علل لاغري :
الف) فشارهاي دروني، استرس ها و افسردگيها
ب) ثانويه به بيماريهايي ازقبيل : هيپرتيروئيديسم (پر‌كاري تيروئيد) ، ديابت (بيماري قند خون بالا) ، بيماري‌هاي انگلي ، بيماري‌هاي گوارشي و …
ج) اختلال تغذيه‌اي (دريافت كم كالري و زيادي فعاليت)
د) ژنتيك
درمانهاي لاغري به دو دسته دارويي و رژيم درماني تقسيم ميشوند
الف) درمان دارويي
ـ داروهاي اشتهاآور: اين داروها با افزايش اشتها سبب بيشتر خوردن شده، دريافت انرژي توسط بدن را افزايش مي‌دهند. سردسته اين داروها كه در ايران بسيار استفاده مي‌شود، سيپروهپتادين مي‌باشد. علاوه بر اين داروهاي تقويتي مثل ويتامين‌ها همچنين عناصر كمياب مثل روي نيز كاربرد دارند. تمامي اين داروها زماني مؤثرند كه شخص از هر نظر سالم باشد
ـ داروهايي كه با احتباس نمك و بدنبال آن آب باعث افزايش وزن مي‌شوند: از اين گروه دارو مي‌توان از كورتون‌ها نام برد. اين
داروها با احتباس آب و نمك باعث عوارض زيادي براي بدن شده علاوه بر اين عوارض گوارشي، استخواني و … ديگري نيز دارند .
ـ داروهايي كه با كاهش متابوليسم ( سوخت و ساز ) بدن باعث افزايش وزن مي‌شوند: اين داروها به صورت كاذب كم‌كاري تيروئيد ايجاد كرده، با كاهش متابوليسم بدن سبب افزايش وزن مي‌شوند. اين گروه نيز با توجه به برهم‌زدن نظم طبيعي بدن باعث ايجاد عوارض مي‌شوند .
ب) رژيم‌درماني
ـ ارائة برنامة كامل و علمي از نظر علم تغذيه: اگر شخص كاملاً از نظر بيماري‌هاي عامل لاغري بررسي شده و در حال سلامت باشد، با استفاده از يك رژيم استاندارد كه تمام مسائل تغذيه‌اي در آن رعايت شده باشد قادر به افزايش وزن خواهد بود .
با توجه به موارد فوق بهترين و سالمترين راه حل ارائه‌شده در مورد درمان لاغري اين موارد مي‌باشد
الف) رژيم غذايي صحيح
ب) ورزش مناسب و كافي
در هر رژيم غذايي صحيح بايد اين گروههاي غذايي وجود داشته باشد شير و لبنيات، حبوبات و غلات، ميوه و سبزيجات، گوشت
رژيم غذايي بايد :
ـ تأمين كنندة انرژي مورد نياز روزانه باشد
ـ تأمين كنندة ريزمغذيها باشد (موادي كه به مقدار بسيار كم بايد
در غذا وجود داشته باشد )
ـ بر اساس فرهنگ غذايي ايراني باشد
ـ تنوع لازم را داشته باشد

در يك رژيم غذايي اصولي افزايش وزن تدريجي است. بطوريكه حداكثر يك كيلوگرم در ماه مي‌توانيد افزايش وزن داشته باشيد. به همين دليل بايد حوصله داشته و با دقت برنامة خود را اجرا كنيد. ضمناً اگر قبل از رژيم عكسي از خود داشته باشيد بهتر خواهد بود . مزاياي رژيم هاي غذايي كه ما ارائه مي‌كنيم :
ـ به دليل ايجاد بافت عضلاني نه صرفاً چربي غيرقابل بازگشت مي‌باشد
ـ به دليل دارابودن تمام مواد غذايي موردنياز بدن تأمين كنندة سلامت جسم و اعصاب و روان ميباشد
ـ به دليل تدريجي بودن آن مورد پذيرش مي‌باشد
ـ از تنوع غذايي بي‌نظيري برخوردار است. ضمن اينكه تماماً از غذاهاي ايراني استفاده شده است
ـ به دليل استفاده از پيمانه‌هاي ملموس نيازي به اندازه‌گيري با ترازو نمي‌باشد


چگونه مي توانم وزنم را افزايش دهم؟ www.zibaweb.com

ما هميشه فکر مي کنيم چاقي ، مشکلي است که بر طرف کردن آن سخت است در صورتي که بسياري از افراد مبتلا به لاغري هستند و افزايش وزن براي آنها مشکل تر از کاهش وزن يک فرد چاق است! هر کسي با مشخصات فيزيولوژيکي که دارد. در يک محدوده وزني ، سالم است. اگر چاق تر از آن شود دچار اضافه وزن شده و در معرض ابتلا به بيمارهاي مزمن قرار مي گيرد ؛ اما کمبود وزن هم خطرزاست. هر چه وزن فرد با حد پايين سلامتي فاصله بيشتري داشته باشد ، خطر ابتلا به بيمارهايي که موجب مرگ زودرس مي شود ، بيشتر است. او توان کافي براي انجام فعاليت هاي روزانه را ندارد و بيشتر اوقات احساس ضعف مي کند. وزن ايده آل ، براساس قد و سن يک فرد و شرايط جسمي او محاسبه مي شود. او در اين وزن نه لاغر و نه چاق و از اندام متوسطي برخوردار است. هدف کلي رژيم هاي چاقي و لاغري ، رسيدن به اين وزن ايده آل است که فرد ، با داشتن آن از سلامتي کامل برخوردار مي باشد. براي رسيدن به وزن ايده آل مراحل زير را به ترتيب انجام دهيد. مشکلاتي چون پرکاري تيروئيد و اختلالات هورموني ، ناراحتي روحي که تاثير مستقيم بر غذاخوردن فرد دارد و تنهايي ، همه مي توانند دلايل تاثيرگذاري باشند وجود انگل در روده ها و يا بيماري هاي عفوني دوره اي هم دلايل ديگري براي لاغري مفرط است. با شناسايي دليل خيلي راحت تر مي توان براي حل اين مساله اقدام کرد. در اين صورت راه درمان را مي شناسيم و موانع را يکي يکي از سر راه برمي داريم. براي مثال شما در دانشگاهي تحصيل مي کنيد که مجبور هستيد دور از خانه و تنها باشيد. غذاي دانشگاه را دوست نداريد و حوصله غذا درست کردن هم نداريد اصلا حوصله غذا خوردن هم نداريد هر دفعه که به خانه مي رويد مادرتان از لاغر شدن روز به روز شما شکايت مي کند.
خودتان هم احساس مي کنيد ريزش موهايتان خيلي زياد شده... تا اين که يک روز از ضعف و معده درد شديد به پزشک مراجعه مي کنيد دکتر داروهاي مناسب درمان التهاب معده را به شما داده و به متخصص تغذيه شما را ارجاع مي دهد. مشکل شما تنهايي است. شما به کمک مشاور راه مناسبي مي يابيد تا دوستان جديدي پيدا کنيد و مشاور تغذيه نيز يک برنامه غذايي صحيح به شما ارائه مي دهد. پس از 3 ماه سلامتي کامل خود را به دست مي آوريد. پس بهتر است اول دلايل لاغري را پيدا کنيم. قدم بعدي ، برنامه غذايي درست است. اگر احساس مي کنيد که لاغر هستيد و نياز داريد چند کيلوگرمي اضافه کنيد. راه حل اين نيست که فقط به خوردن غذاهاي پرچرب و شيرين اقدام کنيد. با چنين راه حلي فقط چربي هاي ذخيره اي بدنتان را افزايش داده ايد. براي افزايش وزن بايستي هميشه عضلات خود را افزايش دهيد نه چربي بدنتان را. براي توليد ماهيچه ، بايستي يک برنامه ورزشي منظم را شروع کنيد. حتما به يک کلاس ورزشي برويد و سعي کنيد ورزش هاي مخصوص براي کاهش وزن را ياد بگيريد که در عين حال عضلات بازوها و پاهايتان را قوي تر کند. وقتي ورزش مي کنيد، اشتهايتان زياد مي شود و در اين صورت نيازتان به مواد مغذي تامين خواهد شد. براي ساخت نيم کيلوگرم ماهيچه در هفته ، روزانه 15 گرم پروتئين  اضافي لازم است و نيازي نيست تا پرخوري کنيد. بدين طريق عضلات بيشتر از چربي هاي بدن افزايش مي يابند. براي شروع يک برنامه ورزشي منظم هيچ وقت دير نيست. از همين حالا مي توانيد شروع کنيد. افرادي که کمبود وزن دارند ، ضعيف و نحيف به نظر مي آيند که به دليل کمبود عضلات است نه چربي بدن

مشکلاتي چون پرکاري تيروئيد و اختلالات هورموني ، ناراحتي روحي که تاثير مستقيم بر غذاخوردن فرد دارد و تنهايي ، همه مي توانند دلايل تاثيرگذاري باشند وجود انگل در روده ها و يا بيماري هاي عفوني دوره اي هم دلايل ديگري براي لاغري مفرط است.


اگر فعاليت شما کم باشد ، به مرور توده عضلاني تان را از دست مي دهيد تا جايي که قادر نخواهيد بود کارهاي روزمره خود مثل بالا رفتن از پله ، بلند شدن از صندلي و... را انجام دهيد چون عضلاتتان به اندازه کافي قوي نيستند تا وزن شما را جابه جا کنند. اگر لاغر هستيد، هرگز سعي نکنيد چربي خود را افزايش دهيد. کساني که اضافه وزن دارند، حجم عضلات ضعيفشان دو برابر است و مجبورند روزانه بيشتر از 10 يا 20 کيلو چربي اضافي را با خود جابه جا کنند. وقتي به طور مرتب و روزانه ورزش کنيد و مقدار عضلات خود را افزايش دهيد ، اشتهايتان نيز افزايش مي يابد و بدون اين که متوجه
شويد ، بيشتر از قبل خواهيد خورد. ورزشکاران حرفه اي و بدنسازان براي تامين نيازهاي انرژي شان ، روزانه مقادير زيادي غذا مصرف مي کنند. به عنوان مثال جداول تمرينات ورزشي فوتباليست ها ، داراي هر نوع ماده غذايي به مقدار فراوان است. اگر در اثر بيماري کوتاه مدت (نه طولاني) ، مقدار زيادي از وزن خود را از دست داديد ، نگران نباشيد. زيرا به تدريج و بعد از رفع بيماري ، اشتهايتان به غذا بهبود خواهد يافت و بدون پرخوري ، به وزن طبيعي خود بازخواهيد گشت. اما اگر بدون علت ، وزنتان به مقدار زيادي کاهش يافت ، آن را جدي بگيريد و حتما به يک متخصص تغذيه يا پزشک مربوطه مراجعه کنيد و مشکل خود را با او در ميان بگذاريد.



مرحله اول



با انجام فعاليت هاي ورزشي و نرمش هاي منظم ، نياز بدن به انرژي
افزايش مي يابد و اين 2 حسن دارد. اول اين که: اشتها ي شما به
غذا خوردن بيشتر مي شود و احساس کسالت شما از بين مي رود. دوم
اين که: غذايي که مي خوريد در بدن شما ، صرف ساخته شدن عضلات مي
شود.
کم تحرکي موجب تحليل عضلات شده و در اين صورت فرد حتي قدرت ندارد
فعاليت هاي روزمره مثل بالا و پايين رفتن از پله را انجام دهد ،
اضافه کردن چربي به اين بدن ضعيف هيچ فايده اي نخواهد داشت. يک
فرد مسن و فرتوت عضلات تحليل رفته اي دارد، اما فرد مسن و چاق با
فعاليت کم و همان ميزان عضله ، بايد وزني حدود دو برابر را حمل
کند...



مرحله دوم



افزايش انرژي دريافتي است.يک زن جوان و سالم روزانه به 2000 کيلو
کالري و يک مرد جوان و سالم به 2200 کيلوکالري انرژي نياز دارد.
يک برنامه غذايي تامين کننده 2000 کالري ، به شرح زير است:
صبحانه ساعت 7 صبح: 1 ليوان شير پرچرب + 60 گرم غلات صبحانه
ويتامينه + 2 قاشق چايخوري عسل که به شير و غلات اضافه شود.
ساعت 10: يک لقمه نان و پنير که به اندازه 2 کف دست نان و 30 گرم
پنير (1 قوطي کبريت) و 1 عدد گردو است: ميان وعده مناسبي در بين
کار يا زنگ تفريح کلاس خواهد بود.
نهار ساعت 12: زرشک پلو و مرغ که برنج آن 15 قاشق است و با يک
قاشق غذاخوري روغن مايع پخته شده ، مرغ به اندازه 130 گرم گوشت
داشته باشد (يک ران کامل)، به علاوه 1 کاسه ماست پرچرب (240 سي
سي)، 2 عدد خيار و يک گوجه ريز شده به عنوان سالاد در کنار غذا
با يک قاشق مرباخوري سس مايونز و 1قاشق مرباخوري روغن زيتون.
عصرانه ساعت 4 ، چاي و يک عدد شيريني يا 3 تا 4 بيسکويت ترد.
ساعت 6: 1 ليوان آب ميوه طبيعي يا يک عدد ميوه
شام ساعت 8.5: يک آش استثنايي ، داراي 1 ليوان حبوبات پخته + 30
گرم گوشت + نصف ليوان سبزيجات پخته + نصف ليوان رشته پخته. (اين
چيزي است که شما بايد بخوريد و مي توانيد مقادير آن را به تعداد
افراد خانواده چند برابر کنيد.) با ماکاروني داراي نصف ليوان
ماکاروني پخته ، 60 گرم گوشت چرخ کرده + يک سالاد کاهوي استثنايي
، داراي 1 ليوان کاهو، خيار و گوجه فرنگي ريز شده که نصف ليوان
لوبيا سفيد پخته نيز به آن اضافه شده است. (براي شام دو انتخاب
داريد هرکدام را که دوست داريد بخوريد) قبل از خواب : يک عدد
ميوه. يک رژيم غذايي مناسب براي کسي که قصد دارد وزنش را افزايش
دهد بايد به گونه اي باشد که از همه گروههاي غذايي به اندازه
مورد نياز ميل کند و سعي نمايد در هر وعده ، از همه گروهها بخورد
- نان و غلات ، ميوه ها، سبزي ها، گوشت و حبوبات ، شير و لبنيات
- مثلا ناهار تنها نان و يک تکه کباب نخورد ، بلکه به همراه آن
سبزي يا سالاد و ماست يا دوغ ميل کند.



نکاتي که بايد رعايت شود...
www.zibaweb.com


1- برنامه غذايي يک روزتان را با ذکر ساعت بنويسيد و آن را با برنامه غذايي که داده شده است تطبيق دهيد. چقدر کمتر مي خوريد؟ فاصله غذاهايتان چقدر است؟ سعي کنيد هيچ وعده اي را حذف نکنيد. هيچ کاري مهمتر از سلامتي تان نيست پس خودتان را عادت دهيد سر ساعت غذا بخوريد.
2- اگر واقعا نمي توانيد زياد بخوريد، از مواد غذايي کم حجم و پرکالري در فواصل غذاهايتان استفاده کنيد. مغزها چون فندق ،
بادام و گردو خوراکي هايي خوشمزه ، مفيد و پرکالري هستند. چند عدد بيسکويت کرم دار ، يک تکه نان سوخاري و پنير خامه اي يا يک بستني ميوه اي خامه دار ، انتخاب هاي خوبي هستند.
3- اگر استخوان بندي ظريفي داريد ، لازم نيست سعي کنيد حتما به وزن ايده آل برسيد و خودتان را آزار دهيد ، حتي اگر در محدوده سلامتي هم باشيد براي شما خوب است. سلامتي گرانبهاترين گوهرهاست که خداوند آن را با سخاوت تمام در اختيارمان قرار داده پس در حفظ آن کوشا باشيم.
http://www.jamejamdaily.net


افزايش وزن در افراد لاغر با ورزش يا با پرخوري؟

اگر فكر مي كنيد خيلي لاغر هستيد و مي خواهيد وزن خود را افزايش دهيد، ننشينيد و فقط بخوريد. براي افزايش وزن بايستي هميشه عضلات خود را افزايش دهيد نه چربي بدنتان را.براي توليد ماهيچه، بايستي يك برنامه ورزشي منظم را شروع كنيد. حتماً به يك كلاس ورزشي برويد وسعي كنيد ورزش هاي مخصوص براي كاهش وزن را ياد بگيريد كه در عين حال عضلات بازوها و پاهايتان را قوي تر كند. وقتي ورزش مي كنيد، اشتهايتان زياد مي شود و در اين صورت نيازتان به مواد مغذي تأمين خواهد شد. براي ساخت نيم كيلوگرم ماهيچه درهفته، روزانه 15 گرم پروتئين اضافي لازم است و نيازي نيست تا پرخوري كنيد. بدين طريق عضلات بيشتر از چربي هاي بدن افزايش مي يابند. براي شروع يك برنامه ورزشي منظم هيچ وقت دير نيست. از همين حالا مي توانيد شروع كنيد. افرادي كه كمبود وزن دارند، ضعيف و نحيف به نظر مي آيند كه به دليل كمبود عضلات است نه چربي بدن. اگر فعاليت شما كم باشد، به مرور توده عضلاني تان را از دست مي دهيد تا جايي كه قادر نخواهيد بود كارهاي روزمره خود مثل بالا رفتن از پله، بلند شدن از صندلي و... را انجام دهيد چون عضلاتتان به اندازه كافي قوي نيستند تا وزن شما را جابجا كنند. اگر لاغر هستيد، هرگز سعي نكنيد چربي خود را افزايش دهيد. كساني كه اضافه وزن دارند، حجم عضلات ضعيفشان دوبرابر است و مجبورند روزانه بيشتر از 10 يا 20 كيلو چربي اضافي را با خود جابجا كنند. وقتي بطور مرتب و روزانه ورزش كنيد و مقدار عضلات خود را افزايش دهيد، اشتهايتان نيز افزايش مي يابد و بدون اينكه متوجه شويد، بيشتر از قبل خواهيد خورد. ورزشكاران حرفه اي و بدنسازان براي تأمين نيازهاي انرژي شان، روزانه مقادير زيادي غذا مصرف مي كنند. بعنوان مثال جداول تمرينات ورزشي فوتباليست ها، داراي هر نوع ماده غذايي به مقدار فراوان است. اگر در اثر بيماري كوتاه مدت ( نه طولاني)، مقدار زيادي از وزن خود را از دست داديد، نگران نباشيد. زيرا به تدريج و بعد از رفع بيماري، اشتهايتان به غذا بهبود خواهد يافت و بدون  پرخوري، به وزن طبيعي خود بازخواهيد گشت. اما اگر بدون علت، وزنتان به مقدار زيادي كاهش يافت، آن را جدي بگيريد و حتماً به يك متخصص تغذيه يا پزشك مربوطه مراجعه كنيد و مشكل خود را با او  در ميان بگذاريد

شما هم مي توانيد از لاغري نجات پيدا کنيد


ابتلا به برخي از بيماري ها نظير اختلالات هورموني ، اختلالات رواني و پرکاري تيروئيد، باعث کاهش وزن در افراد مي شود.
يک مشاور تغذيه و رژيم درماني ضمن بيان اين مطلب افزود: تغذيه اشتباه ، عادات غذايي نادرست و عدم دريافت کالري مناسب در برنامه هاي غذايي نيز از جمله عواملي هستند که در کاهش وزن افراد تاثير بسزايي دارد.
وي گفت: بيماري (Anorexia ترس از چاقي) که امرزوه در ميان دختران مشاهده شده و در اثر اختلالات رواني ايجاد مي شود نيز، مي تواند لاغري افراد را به دنبال آورد.ايشان اظهار کرد: تغذيه نامناسب مي تواند عوارضي همچون کاهش اشتها، اختلال در دستگاه گوارش (سوئ هاضمه) داشته باشد. متخصص تغذيه فدراسيون فوتبال در ادامه افزود: افراد لاغر براي اين که وزن آنها افزايش يابد، بايد از مواد غذايي پرکالري مانند لبنيات پرچرب ، نانهاي حجيم ، کره و مارگارين ، ميوه هاي تازه به  خصوص انبه ، موز، خربزه ، انگور و سبزيجات ، ذرت ، نخود سبز، انواع گوشتهاي با چربي متوسط ، انواع ماکاراني و انواع مغزها
مانند گردو، پسته ، بادام هندي و فندق استفاده کنند.همچنين  شيريني ها و نوشيدني هاي پرکالري و انرژي زا را اين افراد بايد به رژيم غذايي خود اضافه کنند. اين مشاور تغذيه و رژيم درماني در پاسخ به پرسش اين که چه نوع مواد غذايي باعث کاهش وزن و چه موادي موجب افزايش وزن در افراد مي شود، گفت: غذاهاي حجيم ، کم کالري و پرفيبر مانند کدو و کرفس باعث کاهش وزن و غذاهاي پرکالري و انرژي زا افزايش وزن افراد را به دنبال دارد
http://www.jamejamdaily.net



99 درصد افراد لاغر به خوردن آب در بين غذا عادت دارند
خبرگزاري دانشجويان ايران - همدان

99 درصد افراد لاغر به خوردن آب در بين صرف غذا عادت دارند.

www.zibaweb.com
سپيده غزالاني كارشناس تغذيه در گفت‌وگو با خبرنگار «بهداشت و
درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، اظهار كرد: اين عادت سبب رقيق
شدن شيره معده شده و در نتيجه كند شدن عمل هضم،‌ اختلال در هضم
مواد غذايي و در نهايت سوء هاضمه التهاب معده را به دنبال خواهد
داشت.

وي ادامه داد: در افراد لاغر و كم اشتها خوردن آب بين غذا باعث
پر شدن سريع معده و سيري كاذب مي‌شود.

غزالاني تصريح كرد: خوردن آب بين غذا در افراد چاق و پرخور باعث
افزايش حجم معده شده و به تدريج باعث زياد خوردن مي‌شود كه در
نهايت چاقي بيشتر را به دنبال خواهد داشت

http://www.isna.ir/Main/NewsView.aspx?ID=News-578296


اگر به کاهش وزن دچاريد، ويتامين مصرف کنيد


مصرف مداوم ويتامين ها در افرادي که دچار کاهش وزن، کوتاهي قد،
کم خوني و بي اشتهايي هستند، تاثير گذار است ." ميترا روزبهاني "
متخصص تغديه ضمن بيان مطلب فوق در گفت و گو با ايسنا، گفت : کليه
افراد و خصوصا کودکان، جهت نگهداري از بافت بدن رشد طبيعي و
سلامت سيستم ايمني بدن نيازمند مواد مغذي همچون پروتئين، انواع
ويتامين و مواد معدني هستند.وي افزود : به اين ترتيب دريافت
ناکافي مواد معدني و ويتامين ها مي تواند سبب کاهش ميزان رشد،
دريافت ناقص کلسيم توسط استخوانها، کم خوني و نيزکاهش ذخيره آهن
بدن شود.وي با اشاره به اينکه لبنيات، سبزيها و ميوه ها از جمله
منابع غذايي سرشار از ويتامين ها محسوب مي شوند، اظهار داشت :
زنان باردار، کودکان، نوجوانان و کليه کساني که از رژيمهاي غذايي
استفاده مي کنند، بيشترين گروه هاي نيازمند به دريافت اين مواد
هستند.


http://asp.irteb.com/news/completenews.aspx?id=5765


افراد لاغر از مصرف شيريني قبل از غذا پرهيز كنند


مصرف شيريني قبل از وعده اصلي غذا سبب كاهش اشتها و عدم دريافت
مواد مغذي به ويژه در افراد لاغر مي شود." ميترا روزبهاني "
متخصص تغذيه ضمن بيان مطلب فوق در گفت وگو با ايسنا، افزود :
بهتر است افراد لاغر مصرف شيريني را بعد از وعده هاي اصلي غذايي
خود بگنجانند زيرا اين امر به سبب تسهيل هضم و جذب مواد غذايي،
به افزايش وزن آنها كمك شاياني خواهد كرد.وي به محدوديت مصرف
شيريني در برخي افراد اشاره كرد و گفت : افراد مسن و به طور كلي
كساني كه سن آنها بيش از 40 سال است به دليل اينكه در معرض
بيماريهايي همچون ديابت، چاقي و فشار خون بالا هستند بايد مصرف
شيريني جات را محدود كرد و از ميوه ها و سبزيها به مقدار فراوان
استفاده نمايند.وي خاطر نشان كرد: همچنين، آنها بايد به جاي مصرف
شيريني‌هاي مصنوعي نظير شكلات، آبنبات و انواع شيريني‌هاي تر از
شيريني‌هاي طبيعي مثل خرما، كشمش، مويز، انجير و توت خشك استفاده
كنند؛ تا به اين وسيله از ابتلاي آنها به بيماري‌هايي نظير
ديابت، چاقي و فشارخون بالا پيشگيري شود




http://asp.irteb.com/news/completenews.aspx?id=5991



راه حلي براي چاق شدن

www.zibaweb.com

يك كارشناس تغذيه گفت: مصرف آجيل و دانه‌هاي روغني در افزايش وزن موثر است. دكتر "مريم صفايي" روزچهارشنبه‌درگفت وگو با خبرنگار ايرنا مركزاستان تهران افزود: دررژيم‌هاي چاقي بايد مصرف چربي و موادغذايي پركالري افزايش يابد. وي اظهارداشت: بر اين اساس، از مصرف غذاهاي آب پز و كبابي دررژيم‌هاي چاقي بايد تا حدممكن پرهيز شود. وي افزود: پخت غذا به‌صورت آب پز سبب انتقال چربي وديگرمواد موردنياز بدن، به آب غذا شده و مانع رسيدن آن به بدن مي‌شود. وي تاكيدكرد: افراد لاغر درطول رژيم غذايي بايد ديرتر شام خورده‌و نيز زودتر به رختخواب بروند.

اين كارشناس تغذيه گفت: افرادلاغر در رژيم‌هاي غذايي چاقي بايد مايعات را در آخر وعده‌غذايي استفاده‌كرده و از مصرف آن قبل از غذا و در حين وعده غذايي به دليل پرشدن حجم معده، پرهيز كنند. صفايي افزود: مصرف سالاد و سوپ هم بايدپس ازوعده‌اصلي غذايي مصرف شود. وي خاطرنشان كرد: در رژيم‌هاي چاقي، صبحانه‌نيزبايد ديرتر ازوقت معمول و حداقل با رعايت فاصله زماني دو ساعت پس از بيدار شدن، خورده شود. وي اظهارداشت: در رژيم‌هاي چاقي، توصيه نمي‌شود كه فرد فقط بخورد
زيرا خوردن مهم نيست بلكه داشتن يك برنامه صحيح غذايي، رعايت فواصل غذايي و فواصل خواب و غذا از اهميت بيشتري برخوردار است. وي تاكيد كرد: قبل از شروع رژيم چاقي انجام آزمايش خون براي اطمينان از سلامت فرد اولين گام محسوب مي‌شود چرا كه لاغري در برخي موارد مي‌تواند ريشه در ابتلاي فرد به‌برخي بيماري‌ها همچون پركاري غده‌تيروئيد داشته باشد.

وي افزود: رژيم چاقي نبايد به صورت عادات غذايي در فرد باقي بماند بلكه پس از رسيدن به وزن ايده‌آل بايد قطع شود، زيرا مصرف
غذاهاي پركالري از جمله غذاهاي پرچرب در درازمدت ممكن است عوارضي را براي فرد به دنبال داشته باشد.

http://www.irna.ir/fa/news/view/menu-152/8410206924171419.htm



'لاغرها از بيماری های قلبی مصون نيستند'


تحقيقات نشان می دهد که برای حفظ سلامت، افراد لاغر هم به ورزش
نيازمندند
نتيجه يک رشته تحقيقات که در نشريه بين المللی چاقی، چاپ شده
حاکی از اين است که کسانی که لاغر هستند نبايد چنين تصور کنند که
دچار گرفتگی رگ های قلب نخواهند شد.
اين نتيجه گيری پس ازمطالعه بر روی۳۷ نفر که با وجود لاغری مرتبا
ورزش می کردند و ۴۶ شخص لاغر و نيز ۲۸ شخص چاقی که ورزش نمی
کردند بدست آمده است.

نتيجه بدست آمده نشان می داد که ميزان LDL يعنی نوع کلسترولی که
باعث گرفتگی رگ ها می شود در کسانی که ورزش می کنند پائين است
ولی در کسانی که ورزش نمی کنند اعم از چاق يا لاغر، ميزان اين
کلسترول بيشتر از حد عادی است.

به اين ترتيب می شود گفت که در مقايسه با کسانی که فعاليت بدنی
ندارند خطر ابتلا به بيماری های قلبی کسانی که ورزش می کنند و
وزن متعادلی دارند کمتر است.

تهيه کنندگان گزارش مورد بحث براين عقيده اند که بسياری از مردم
بخصوص افراد لاغر تصور می کنند که تنها خاصيت ورزش کم کردن وزن
است. در حالی که اين تصور درست نيست و افراد لاغر هم بهمان
اندازه ساير افراد برای اين که ميزانLDL خود را در سطح مناسبی
نگاه دارند به ورزش نيازمندند

دکتر گری اودانوان، از داشگاه برونل، که اين گزارش تحت نظر او
تهيه شده می گويد که از آزمايشاتی که به عمل آمده می توان نتيجه
گيری کرد که طول زندگی کسانی که ورزش می کنند درمقايسه با ساير
افراد، ۵ سال بيشتر است.

در اين تحقيقات منظور از شخص چاق، کسی است که قطر کمرش بيش از
۱۰۰ سانتيمتر است

به نقل از سايت فارسي بي بي سي

خواستن توانستن است

تغذيه و افزايش وزن

صدف كوهكن


همگان سلامتي را دوست دارند، اما كمتر از آن مراقبت مي كنند.وزن
طبيعي كودك در هنگام تولد، بايد دست كم 5/2 كيلوگرم باشد، مگر
آنكه كودك زودتر از وقت طبيعي به دنيا آمده باشد كه در اين صورت
وزن نوزاد كمتر خواهد بود. وزن انسان از دوران كودكي تا سن 30 تا
35سالگي ممكن است كمي بالاتر از سطح مطلوب و دلخواه باشد.اينها
همه متناسب با ساختار جسماني و اسكلت شخص است (جثه) و در هر فردي
نسبت به فرد ديگر اختلاف دارد. اگر فردي هنگام تولد وزن طبيعي
داشته باشد و همراه با رشد و افزايش سن، پيوسته وزنش افزايش
يابد، سالم مي ماند.لاغري حالتي است كه در آن فرد سبك وزن است؛
در واقع بدن انسان به مقدار زيادي انرژي براي فعاليت روزمره
نيازمند است. دو سوم اين انرژي دريافتي صرف دستگاه ها و فعاليت
هاي غيرارادي بدن مي شود و يك سوم باقي مانده صرف فعاليت هاي
خارجي روزمره مي شود. خوردن غذا يعني گرفتن انرژي؛ اگر كالري
دريافتي كمتر از نياز بدن باشد، بدن براي تامين انرژي لازم از
ذخاير چربي بدن يا از ديگر بافت ها استفاده مي كند و باعث لاغري
مي شود، ولي اگر انرژي دريافتي متناسب با نياز باشد، فرد خوش
اندام مي شود
دراين كاهش وزن چه فرد به طور ناگهاني وزن كم كند و چه به صورت
تدريجي، بيماري هاي تب دار مثل تيفوئيد (حصبه)، سرخك يا ديگر
بيماري ها موجب كاهش وزن و لاغري در فرد مي شود. در چنين مواردي
به محض كامل شدن درمان و رفع بيماري، وزن شخص به شرايط عادي
بازمي گردد. با بازگشت به خوراك عادي و فعاليت طبيعي، وزن به
حالت اول برمي گردد.
۳ گروه از افراد هستند كه بسيار لاغرند
۱ - آنهايي كه خوب مي خورند و لاغر مي مانند.
۲ - آنهايي كه نمي توانند هر آنچه را كه مي خورند هضم كنند و بر
اثر وجود بيماري و نارسايي لاغر مانده اند.
۳ - آنهايي كه كمتر مي خورند و بيشتر كار مي كنند.
گروه اول :
در رابطه با گروه اول مي توان اين عوامل را در نظر گرفت (اول به
بررسي افرادي كه خودشان مي گويند خوب مي خوريم و چاق نمي شويم،
مي پردازيم):
۱ - كلمه زياد مي خوريم يك عبارت نسبي است كه در نظر اين شخص
لاغر، زياد به حساب مي آيد، ولي در حقيقت خيلي كم حساب مي شود.
۲ - احتمال مي رود غذاهايي كه مصرف مي كنند از غذاهاي پرحجم و كم
كالري باشد.
۳ - شايد دچار هايپرتيروئيديسم (پركاري غده تيروئيد) باشند.
۴ - فقط در وعده هاي سه گانه غذا مي خورند، ولي بين وعده ها چيزي
نمي خورند. ناگفته نماند بيشتر اضافه وزن چاق ها به دليل غذاهاي
متفرقه اي است كه بين وعده ها مصرف مي كنند (ريزه خواري).در
رابطه با نوع دوم اين گروه كه واقعا خوب مي خورند:قسمتي از اين
موضوع به خصوصيات ژنتيكي مربوط مي شود كه به بالا بودن متابوليسم
(سوخت و ساز) در بدن آنها منجر مي شود.اگر كودك اشتهاي خوبي
داشته باشد، فعال و پرتحرك باشد و با وجود پرخوري، سالم و لاغر
بماند، در اين حالت هر چه صرف كند به انرژي تبديل مي شود و اين
به دليل فعاليت بيش از حد كودكان است. اين گروه از كودكان، لاغر
اما سالم مي مانند، بنابراين جاي هيچ گونه نگراني براي اين گروه
نيست. بسيار ديده شده كه دختران و پسران با وجود قد كشيدن، 4-3
سال وزنشان ثابت بوده است.
گروه دوم :
گاهي اوقات كمبودهاي شديد ويتاميني مثل كمبود ويتامين D يا
ويتامين هاي ب- كمپلكس وجود دارد. آنها گاهي اوقات به دليل برخي
بيماري هاي پيش رونده جسمي و رواني، دائما بستري مي شوند و مدام
وزن كم مي كنند و هيچ داروي تقويتي يا غذايي، وزن آنها را ترميم
نمي كند.
مقاومت پايين بدن، باعث بيماري، لاغري و رنجوري مي شود. بعضي ها
بر اثر ابتلا به بيماري هاي مزمن يا پيش رونده، به رغم داشتن
استراحت كافي و تغذيه مناسب، لاغر مي شوند. در بزرگسالان، انگل
هاي خاصي مثل كرم قلابدار، فرد را دچار كم خوني شديد و لاغري مي
كند. در چنين شرايطي، بدون دفع كرم ها هر تلاشي براي افزايش وزن
بيهوده خواهد بود. در مورد كودكان انگل دار هم وضع به همين صورت
است. تغيير رژيم غذايي به روش هاي طبيعي، موجب درمان كامل و
بهبود شرايط عمومي بيمار مي شود و وزن به طور تدريجي و آهسته
افزايش مي يابد.
گروه سوم :
كم خوري يا خوردن غذاهاي بي خاصيت به همراه فعاليت شديدي كه خارج
از توان فرد است، موجب لاغري مي شود. اين نوع لاغري در ميان
مردمان فقير و كارگراني كه مدت هاي طولاني كار طاقت فرسا مي كنند
ديده مي شود. اين افراد به طور طبيعي سرپرستان خانواده هاي
پرجمعيت هستند، اما در مقابل مخارجشان درآمد مختصري دارند.چنانچه
افراد لاغر بر اثر بيماري وزن كم كنند و سلامتي شان آسيب ببيند،
دچار ضعف و خستگي مي شوند و اشتهايشان كم مي شود. دلشان مي خواهد
دراز بكشند يا بخوابند. اين افراد ممكن است دچار بي خوابي،
سردرد، سرگيجه و... شوند.در حقيقت هر فردي، ژن هاي رفتاري خاص
خود را از نياكان دريافت مي كند و به ارث مي برد. يكي از اين ژن
هاي رفتاري، ژن رفتار خوراكي است كه انسان را دربر مي گيرد. در
نتيجه، رفتار يك خانواده، رفتار پرخوري مي شود كه باعث چاقي است
و رفتار خانواده اي ديگر، رفتار معتدل در تغذيه مي شود كه نتيجه
آن اندام موزون است. گاه رفتار خانواده عدم تمايل به خوردن يا
نفرت از غذاست كه باعث بروز لاغري مي شود.امكان كنترل يا تذهيب
رفتارهاي خوراكي، با اراده ما وجود دارد. شايد روزهاي اول، خوردن
به شكل رنج نمود پيدا كند، ولي پس از مدتي اين رفتار مهار شده و
نفرت از غذا محو خواهد شد.مسئله ديگري كه در افراد لاغر به چشم
مي خورد، مسائل رواني است.
مسائل رواني:
نمود عصبانيت در بعضي افراد به شكل عدم تمايل به مصرف غذاست. اين
موضوع در افرادي كه از لاغري رنج مي برند بيشتر به چشم مي خورد؛
يعني بعد از يك دوره عصبانيت يا استرس براي مدت زمان طولاني چيزي
نمي خورند و اين خود دليلي بر عدم چاق شدن آنهاست.
در اينجا بهتر است به توضيح اين نكته بپردازيم كه در رابطه با
رژيم درماني افراد لاغر، اصل بر افزايش كالري مورد نياز به
اندازه 500 تا 1000 كالري در روز است كه بهتر است اين افزايش
كالري به شكل تدريجي صورت گيرد تا تحمل آن براي فرد رژيم گيرنده
بالا رود( البته روند افزايش وزن نسبت به كاهش آن بسيار كندتر
است).
شما مي توانيد با عمل به توصيه هاي زير از افزايش وزن مطلوب
برخوردار گرديد:

۱ - از استرس و عصبانيت دوري كنيد، زيرا عامل بسياري از لاغري ها
وجود استرس و نگراني است. بهتر است قبل از غذا(15دقيقه حدودا) در
جايي دورتر از منبع غذا قرار گيريد و محلي را كه براي صرف غذا
انتخاب مي كنيد بهتراست مكاني باشد كه هوا جريان داشته باشد،
ساكت و آرام بوده و اگر از موزيكي ملايم استفاده كنيد آرامش
بيشتري خواهيد يافت.
۲ - بهتر است دندان هاي خود را چك كنيد؛ بسياري از اوقات علت بي
اشتهايي يا عدم تمايل به مصرف غذا را بايد در دهانتان جست وجو
كنيد.
۳ - هر 60گرم نان معادل 2كف دست نان سنگك يا بربري است. توصيه ما
به شما اين است كه نان هاي سبوس دار را بيشتر در برنامه غذايي
خود داشته باشيد. ميان وعده هايي از نان و كره و عسل يا نان و
كره يا خامه و خرما يا ساندويچ هاي كوچك تهيه شده از نان هاي
سبوس دار و تخم مرغ يا مرغ وكره بسيار سودمند است.
۴ - ورزش يكي از علل افزايش مقادير سوخت و ساز بدن است. ورزش به
خودي خود موجب مصرف كالري مي شود ولي اگر مقدار كالري سوزانده
شده را حساب كنيم و آن را با وعده پركالري و مغذي بعد از ورزش
جبران كنيم، چاق كننده محسوب مي شود، زيرا افزايش اشتها را به
دنبال خواهد داشت، بنابراين با پيش شرط تحريك خوردن، لاغرها را
به ورزش رهنمون مي شويم.
۵ - سينه و باسن از محل هاي تجمع چربي در بدن هستند، بنابراين
افرادي كه به متخصصان تغذيه براي افزايش وزن در نواحي خاصي
مراجعه مي كنند، بايد بدانند كه با دريافت كالري اضافي و افزايش
وزن، اين كالري اضافي به شكل چربي در نواحي ذخيره اي تجمع مي
يابند كه همان افزايش وزن، افزايش در محل هاي تجمع چربي را به
دنبال خواهد داشت.
آنوركسيانروزا Anorexia nervosa
به اين بيماري، بيماري مدل ها يا مانكن ها هم مي گويند؛ در واقع
اين بيماري عبارت از يك بي اشتهايي عصبي است. در اين بيماري،
نگراني دائمي مبني بر افزايش وزن وجود دارد كه بيشتر در خانم هاي
جوان شايع است. اين افراد با وجود لاغري درصدد كاهش وزن برمي
آيند و يك خود گرسنگي اجباري را متحمل مي شوند كه اين باعث كاهش
حدود 25 درصد يا بيشتر در وزن آنها مي شود. در اين اختلال در
واقع فرد به قدري گرسنگي را بر خود تحميل مي كند كه لايه چربي
زيرپوست به ميزان خطرناكي، كاهش مي يابد. از عوارض لاغري و كم
بودن چربي در بدن و زيرپوست مي توان به عصبانيت هاي شديد و دائم،
ضعف، بي حالي، پوست خشك، مشكلات معدي و گوارشي، كم شدن مقاومت
بدن در برابر بيماري ها و... اشاره كرد 
www.zibaweb.com

http://www2.hamshahri.net

نقل از سایت :
iransalamat.com
استفاده از مطالب ، فقط با ذکر کامل منبع سايت زیباوب مجاز مي باشد.

 

 zibaweb.com  زیبا وب ،سایت مفید برای پسران ودختران ایرانی